Training

Beter gevreesd dan geliefd

 De veelzijdige Machiavelli voor jouw organisatie

 Moe van het zoveelste politiekcorrecte kringgesprek of excelsheet vol cijfers en targets? Dan is deze cursus wat voor jou. Het realisme van Machiavelli verfrist en verbreedt de blik op eigen handelen en de organisatie. Doortastend handelen vergt koelheid en moed. Slim als een vos, krachtig als een leeuw. Hard als het moet, maar altijd met het welzijn van uw organisatie voorop.

Machiavelli staat bekend als die duivelse denker wiens boeken op het nachtkastje liggen van bloeddorstige dictators. Ten onrechte, want deze humanist geloofde vooral in de kracht van vrije burgers. Menselijke ontwikkeling stond centraal bij hem – alleen was dit onmogelijk zonder een gezonde dosis realisme.

 

De visie van Machiavelli past bij onze tijd. Wij kijken series als House of Cards en Game of Thrones om ons morele kompas scherper te stellen. We verwerpen weliswaar wreedheid en bedrog, maar beseffen ook dat louter goede intenties niet volstaan in de harde zakenwereld.

Wat kunt u van ons verwachten?

 In onze tweedaagse cursus laten we u kennis maken met de denkwereld van Machiavelli. Daarbij staat de koele en zijn wijze blik centraal.

Kernonderdelen van de Machiavelli cursus zijn:

  • Het landschap; zoals de vorst niet kan heersen zonder het landschap te kennen, zo leert u uw eigen omgeving te analyseren.
  • Lot en deugd; kennis van het landschap geeft u realistisch inzicht in wat macht en onmacht is.
  • Embleem; ontwerp een eigen spreuk en logo als bewustwording van toekomstige ambities en doelen.
  • De wapenkamer; op basis van een reëel besef van wat u kunt, kiest u tenslotte uw “wapens” en strategie.

Na deze cursus zal je blik op de organisatie niet meer hetzelfde zijn. Met Machiavelli’s vizier durf je meer in het ontwikkelen van strategie en idealen.

Deze cursus is uitermate geschikt voor:

 

Medezeggenschap (zoals ondernemingsraden), management, staffunctionarissen en projectverantwoordelijken.

 Contactgegevens